No, jonkun se piti sitten tämäkin tylsä ja perinteisen kuivakka vaihtoehto valita. Eli verkkoyhteisö, jota seuraan kurssin ajan on erään softan tukifoorumi (noin viralliselta nimeltään). Softan nimi on SWF Studio ja sen tekijä ja samalla myös foorumin ylläpitäjä on Northcode Incorporated. Foorumiin on kaikilla lukuoikeus, mutta kirjoitusoikeus vaatii rekisteröinnin.
Itse softan tarkoitus nyt ei ole kovin oleellinen, mutta kerrotakoon siitä sen verran, että sitä käytetään rompuilla suin muilla multimediatekeleillä lisäämään Flash-animaatioihin ohjelmallisia ominaisuuksia.

http://www.northcode.com/forums

Foorumin vilkkain osio on selkeästi apupalsta, jossa käyttäjät kyselevät softan käyttöön liittyviä asioita (tyyliin miten teen sitä ja tätä) ja käyttäjät sitten vastaavat näihin viesteihin. Erikoista tässä osastossa on se, että suuri osa auttajista on aivan tavallisia käyttäjiä, jotka eivät ole foorumin omistajan leivissä. Siis toisin sanoen he eivät saa vastaamisesta palkkaa.
Muita oleellisia osioita foorumissa ovat erinäiset tiedostojen jakoalueet (esimerkkitiedostoja, komponentteja jne.), softan kehittämispalsta sekä tietenkin se sekalainen juttutupa.

Foorumin käyttäjäkunta koostuu omistajayrityksen henkilökunnasta, IT-alan työläisistä sekä yleisistä koodari-/Flash-hörhöistä. Valtarakenne on selkeä omistajan työntekijöiden ollessa ilmeisesti ainoita joilla on kirjoitusoikeus (lue: poisto-oikeus) muiden viesteihin, mutta yhtään suljettua viestiketjua en ole vielä tavannut; yleisestikin ottaen sananvapaus foorumilla on yllättävänkin suuri, ja yritystä ja/tai ohjelmaa saa vapaasti solvatakin, kunhan sen tekee sille kuuluvalla alueella ja sivistyneillä termeillä. Kuten asiaan kuuluu, vastakritiikki tulee tietenkin ensin fanaattisilta käyttäjiltä ennen itse yrityksen virallista "Kiitos palautteestasi" -tokaisua.

Yhteisö tämä foorumi on selkeästi, sillä kaikki sen käyttäjät ovat kiinnostuneita k.o. softasta ja haluavat parantaa sitä - toimiva ja monipuolinen softa on niin käyttäjien kuin omistajienkin etu. Yhteisö myös pohtii usein yhdessä erinäisiä softan kehitykseen liittyviä kysymyksiä, ja Toivomuslista-osio onkin kovassa käytössä.
Yhteisö on sikäli melko rajattu, että se ei yksinkertaisesti kiinnosta juuri kerään ulkopuolista, eikä sinne oikeastaan niin kamalan helppoa ole löytääkään. Lisäksi kirjoitusoikeus on rajoitettu vain rekisteröityneille käyttäjille.
Tavallista lehti-ilmoittelua pysyvämmän yhteisön foorumista tekee sen melko suppea (5000 reksiteröityä jäsentä) ja uskollinen käyttäjäkunta. Monet aktiivisista osallistujista tulevat tutuksi yhteisön jäsenille, ja onpa muutamia "tähtiäkin" jo syntynyt. Varsinkin apuosastolla selänraavintaperiaate on melko tavallinen: kun muita paljon auttanut henkilö tarvitsee apua, hän sitä yleensä saakin runsain mitoin ja nopeasti. Vaikka märkäkorvien alistamista ei tapahdukaan, on heidän avunpyyntöönsä vastaus konkareita useammin tyypillinen "katso esimerkki täältä ja täältä".

Tästäpä on hyvä jatkaa. Mitään uutta ja mullistavaa tämän yhteisön taholta tuskin tulee tapahtumaan, mutta täydennän kyllä tarvittaessa aina mitä mieleen sattuu.

Lähteet:
http://www.hetky.fi/hetky0401.pdf
http://www.uta.fi/tvema/projektit/Pispala/uhteisot.html#m%E4%E4ritelm%E4