Yhteisöni perustuu ilmeisesti johonkin valmiikseen webforum-softaan, joten sillä on käytässö melko laajalti kaikki luennoilla käsitellyt foorumityökalut. Suurin osa teknisestä toteutuksesta tähtää joustavaan ja nopeaan toimintaan, eikä yhteisöllisyydelle ainakaan tietoisesti ilmeisesti pyritä antamaan mitään poikkeuksellisen suurta painoarvoa.

Aiheita jaetaan alakategorioihin, joilla jokaisella on yleensä omat kirjoitetut, joskaan ei tekniikan valvomat, sääntönsä (kuten että kysymyspalstalla ei saa jutella joutavia).
Viestejä järjestetään automaattisesti uusimman kommentin mukaan, mikä käytännössä aiheuttaa sen, että kaikkein kiinnostavimmat aiheet pysyvät ylimpänä ihmisten lisätessä aina uusia ja uusia kommentteja. Lisäksi joitain viestejä voidaan "naulata" aina ylimmäksi. Tällaiset viestit ovat yleensä joko sääntöjä, FAQ-listoja tai jotain kriittistä teknistä asiaa (kuten softassa olevaa bugia, jota korjataan) käsitteleviä.
Viestien sisältöä voidaan täsmentää sen otsikkoon liitettävällä ikonilla, joskaan 90% tapauksista se on tietenkin täysin joutava. Lisäksi käytössä on parisenkymmentä hymiötä (tai vastaavan kokoista kuvaketta), joita voi viestin sisäisesti käyttää täsmentämään lauseiden merkitystä. Käytännössä nämä toimivat melko hyvin viestiketjun "pläräämisessä", kun jostain viestistä muistaa ehkä alitajuisestikin jonkun hymiön.

Yhteisön sisäistä jutustelua yhteisön tekniikkapuoli tukee jäsenten välisillä yksityisviesteillä, joista ilmoitetaan sisäänkirjautuessa. Lisäksi viestiketjun päivittämisestä voi tilata itselleen ilmoituksen sähköpostiinsa.
Koska yhteisöön liittyminen vaatii käyttäjätunnuksen ja salasanan, on sen ylläpitäjällä jokaisen käyttäjän sähköpostiosoite. Näillä tiedoilla ylläpito lähetteleekin käyttäjille pari kertaa vuodessa tiedoituksia, jotka koskevat usein jotain uutta tärkeää ohjelmaversiota.
Joskus jotain uutta beta-versio testatessa valitaan aktiivisimpien käyttäjien joukosta testausryhmä, jolle luodaan oma, muille näkymätön osionsa yhteisöön. Tällöin tekniikka luonnollisesti on suurena apuna käyttäjänimien etsimisessä ja uuden osion käyttöoikeuksien säätämisessä.

Identitentin ja roolin muodostamisessa selkeästi tärkein tekijä on käyttäjäkohtainen avatar. Tähän liittyy kiinteästi käyttäjänimi (jota ei voi koskaan muuttaa), liittymispäivämäärä, roolin kuvaus (member, administrator...) sekä kirjoitettujen viestien määrä. Lisäksi käyttäjät voivat halutessaan lisätä viesteihinsä näkyviin myös sijaintinsa sekä kuvansa. Käytettävissä on myös käyttäjäkohtainen profiilisivu, johon voi listata erinäisiä muita tietoja.
Itse olen henkilökohtaisesti kokenut avatarin kuvan olevan kaikkia muita tietoja "tärkeämpi". Siis käyttäjän henkilöllisyys tiedostetaan ensisijaisesti kuvasta (riippumatta siitä onko se valokuva vai vaikkapa Karvisen kuva). Liekö tällä jotain tekemistä kuvan suuremman informaatiomäärän ja tekstiä nopeamman "luettavuuden" kanssa, mutta joka tapauksessa avatarin kuvan vaihtaminen aiheuttaa usein minussa hämmennystä.

Sääntöjen puolelta tekniikka tukee viestiketjun lukitsemista tai siirtämistä toiselle alueelle, sekä yksittäisten viestien muokkaamista tai poistamista. Lisäksi käyttäjätunnus voidaan tietenkin poistaa. Myös tavalliset käyttäjät voivat muokata omia viestejään, mitä voi käyttää vaikkapa itsesensuurin apuna. Koska yhteisössä on muutama palkollinen moderaattori, pidetään säännöistä melko tarkasti kiinni (vaikka rikkomuksia ei juuri esiinnykään) ja varsinkin viestin siirto toiselle alueelle on ahkerassa käytössä.